Mahdollisuus muutokseen

ELÄMÄ ON TÄYNNÄ KYSYMYKSIÄ?

Joihinkin löytyy helppoja vastauksia – osa on vaikeita, hyvin vaikeita tai erittäin vaikeita.

Mikä on elämän tarkoitus?
Kuinka voi löytää rauhan?
Voiko elämäni muuttua?

Vastauksia voi etsiä lehdistä, ystäviltä tai filosofioista.

VOISIKO JEESUS OLLA VASTAUS KYSYMYKSIISI?

MIKÄ ON ELÄMÄN TARKOITUS?

Elämä on vertauskuvallisesti kuin rakennus, joka vaatii rakennussuunnitelman, jonka arkkitehti on piirtänyt. Rakennusmestarin pitää tietää, miten perustus tehdään, miten seinät rakennetaan ja missä on ikkuinoiden paikat. Sama elämässäkin. Kuinka voimme rakentaa omaa elämäämme, ellen kysy neuvoa elämämme Arkkitehdiltä, häneltä, joka on luonut meistä jokaisen ainutkertaista tarkoitusta varten. Raamattu sanoo: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. (Jer. 29:11)

VOINKO SAADA RAUHAN?

Elätkö ehkä tällä hetkellä pelon ja huolten täyttämää elämää tai muulla tavalla ahdistavaa aikaa elämässäsi. Ehkä se on työtilanne, ihmissuhde, taloudellinen tilanteesi, terveytesi tai läheisiäsi/läheistäsi koskeva tilanne. Älä jää yksin murheinesi, sillä hyvä uutinen on, että Jeesus antaa vaikeuksissa kamppailevalle ihmiselle sekä voiman että rauhan. Hän sanoo: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” (Joh. 14:27) Jeesus sanoo myös: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.”

VOIKO ELÄMÄNI MUUTTUA?

On rehellisesti myönnettävä, että teemme asioita, joita meidän ei pitäisi tehdä. Kenties valehtelemme tai sanomme asioita, joita kadumme jälkeenpäin. Levitämme ehkä huhuja tai juoruja tai puhumme pahaa muista. Voi olla, että väärät valintamme ovat vieneet meidät mahdollisesti umpikujaan. Meillä on myös vääräntyyppisiä asenteita. Ajattelemme ehkä olevamme muita parempia tai olemme itsekkäitä ja pidämme huolta vain itsestämme. Kaikki väärät teot tai laiminlyönnit, kovat sanat ja asenteet ovat sitä, mitä Raamattu sanoo synniksi. Vaikka pitäisimme itseämme miten hyvänä tahansa, syntimme erottaa meidät Jumalasta. ”Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkautta” (Room. 3:23)

MEIDÄN EI TARVITSE JÄÄDÄ TÄHÄN SURKEAAN TILAAN, SILLÄ JEESUS TARJOAA MAHDOLLISUUTTA MUUTOKSEEN!

Jeesus ratkaisi syntiongelmamme. Hänen ansiostaan saamme anteeksi väärät tekomme ja laiminlyöntimme, asenteemme ja pahat ajatuksemme – aivan kaikki syntimme. Hänen kuolemansa Golgatan ristillä 2000 vuotta sitten kuittasi kaikki syntivelkamme. Sen ansiosta voimme elää oikeassa suhteessa taivaan Isään ja kokea hänen rakkautensa. Ajattele kahta veljestä, joista toinen syyllistyy murhaan, mutta veljensä puolesta ja vapaaehtoisesti vankilaan meneekin rikosta sovittamaan hän, joka ei ole syyllistynyt rikokseen.

Esimerkin tarkoituksena on avata sitä, mitä Jeesus on tehnyt meidän puolestamme. Hän tietää meidän jokaisen syntimme ja rikkomuksemme ja on valmis antamaan kaikki väärät tekomme anteeksi. Hän kantaa syntimme rangaistuksen ja tarjoaa meille lahjana armoaan. Täysin ilmaiseksi. Meidän tehtäväksemme jää ottaa anteeksianto vastaan.

ELÄMÄSI VOI MUUTTUA – MUTTA MITEN?

Pohditko ehkä tähän tapaan? ”Haluaisin seurata Jeesusta, mutta pelkään, että en kuitenkaan pysty elämään kristityn elämää. Olen tehnyt virheitä. Kadun tekojani. On kiusauksia. Tulee puhuttua sopimattomia. En kykene sellaiseen elämään.”

Olet oikeassa. Vaikka olisit miten hyvä tahansa, et pysty elämään kristityn elämää omin voimin. Kun pyydät Jeesusta elämääsi, särkynyt suhteesi Jumalaan eheytyy ja voit aloittaa alusta hänen avullaan. Hän alkaa muuttaa elämääsi. Se on Jumalan työtä sinussa, ei omaa ponnisteluasi. Katso muutoskertomuksia mahdollisuus.fi

MITÄ JEESUS ANTAA SINULLE?

Hän antaa tarkoituksen ja päämäärän elämällesi. Elämääsi tulee rauha. Hän antaa kaikki syntisi anteeksi. Hän antaa sinulle voiman muuttua. Iankaikkisen elämän. Hän antaa sinulle päivittäin voimaa. Kun Jeesus on elämäsi perusta, Jumalan hyvä suunnitelma alkaa käytännössä näkyä ja tulla esiin elämässäsi. Jeesus lupaa paljon, mutta kuka Jeesus oikein on ja voiko häneen lupauksiinsa luottaa.

MITEN TULEN USKOON?

Voit ottaa Jeesuksen vastaan elämääsi rukoilemalla. Tärkeää ei ole se, mitä sanoja käytät, vaan mitä todella tahdot ja tarkoitat. Voit rukoilla esimerkiksi seuraavalla tavalla:

”Jeesus, tunnustan että olen tehnyt syntiä sinua vastaan. Kiitos, että olet kuollut ristillä ja kärsinyt syntieni rangaistuksen puolestani. Avaan nyt sydämeni oven sinulle. Anna kaikki syntini anteeksi ja tule elämääni Herraksi.  Aamen.”

Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja